Ervaringen met VR brillen en apps

Opdracht voor de maand september was het testen van verschillende VR brillen en apps en het werken met 360 graden foto's. Ervaren wat het is en wat je ermee kan. Daarnaast leerlingen en collega's betrekken bij het onderzoek om meteen input te verzamelen.

Gestart met het testen van diverse VR brillen en apps om te ervaren wat VR is en hoe het werkt.

De Samsung Gear VR bril in combinatie met de Samsung Galaxy S7 telefoon werkte voor mij prima. Makkelijk in gebruik en geeft een scherp beeld. De mogelijkheden zijn breed. De Samsung telefoon is wel even wennen als je Iphone gewend bent, maar Samsung is nou eenmaal verder op het gebied van VR. Apps die ik getest heb:
  • Rilix (achtbaan). Bijzonder dat je hetzelfde gevoel kunt krijgen in je buik (alsof je in een echte achtbaan zit) door alleen het filmpje te kijken. Nadeel is wel dat het snel gaat en je daardoor last van hoofdpijn of duizeligheid kunt krijgen.
  • Notesonblindness. Een app om blindheid te ervaren waarbij je wel licht en donker verschil ziet en vooral gefocust bent op geluiden. Interessant voor Maatschappelijke Zorg leerlingen bij het vak 'Mensen met een beperking'.
  • Body VR. Leerzame app voor Maatschappelijke Zorg of Verpleging en verzorging leerlingen.
  • Overige: verschillende games (is niet zo mijn ding) en via websites van makelaars huizen van binnen bekeken. Die meerwaarde zie ik wel.
De Homido VR bril in combinatie met mijn eigen Iphone 6. Het fijne hieraan is dat deze bril te gebruiken is met iedere telefoon en dat er meerdere van deze brillen aanwezig zijn waardoor je een halve klas kunt voorzien. Nadeel is wel echt de kwaliteit. Persoonlijk vond ik deze zo slecht dat ik de bril niet langer dan 5 minuten op wil (zit niet lekker en is onscherp).
Apps die ik getest heb:
  • Discovery VR. Mooie filmpjes! Maar doordat ik de Homido niet fijn vind kijk ik ze liever zonder VR bril en gewoon op mijn telefoon.
De HTC vive geeft veruit de mooiste VR ervaring! Maar dat mag ook wel voor dat geld.. Nadeel is ook dat deze gekoppeld moet zijn aan de laptop die 'erbij hoort'. Prachtig beeld maar voor onze doeleinde niet in te zetten.


De VR toepassingen die gemaakt zijn door Wilbert en Daniëlle ervaren:
  • Drogist tour. Mooie interactieve manier om leerlingen de mogelijkheid te bieden om door een drogist te lopen en meteen op leerzame aspecten te wijzen. Nadeel is wel dat de complete tour digitaal is waardoor een leerling een tijdje de bril op heeft. Voordeel is dat een leerling een beeld krijgt van het bedrijf zonder er naar toe te hoeven.
  • Varkensstal tour. Filmpje wat je meeneemt door een varkensstal waarbij je uitleg krijgt van de varkensboer. Niet interactief en de kwaliteit van de filmpjes is soms wat minder goed. Voordeel is dat de lesbrief apart is waardoor een leerling de bril niet meer op hoeft en je niet afhankelijk bent van de hoeveelheid brillen en de internetverbinding. Ook hier is weer het voordeel dat een leerling een beeld krijgt van het bedrijf zonder er naar toe te hoeven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Experimenten

Literatuuronderzoek 3